موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی بلاروس
بلاروس یک سرزمین دور از دریا در اروپای خاوری است که با کشورهای روسیه،اوکراین،لهستان،لیتوانی و لتونی هممرز است.
پایتخت آن شهر مینسک است،شهرهای مهم دیگر آن برست گو مل و ویتسبک هستند مساحت کشور بلاروس ۲۰۷۵۹۵ کیلومترمربع و تقریباً کموبیش اندازه گویان است،بلاروس یک کشور دور از دریا نسبتاً پست و شامل نواحی گستردهای ازسرزمینهای باتلاقی میباشد،بلندترین نقطهی بلاروس تپه ژیار ژیان است که به بلندای۳۴۵ متر میباشد آبوهوای آن از زمستانهای بسیار سرد دمای متوسط در ژانویه در دامنهای بین منفی هشت درجه سلسیوس تا منفی دو درجه سلسیوس تابستانهای خنک و بارانی میانگین دمای پانزده درجه سلسیوس تا بیست درجه سلسیوس در نوسان است.جنگلهاسی وچهار درصد از کل مناظر این کشور را پوشاندهاند و محصولات جنگلی یکی از پر رونق ترین منابع طبیعی برای این سرزمین است.دیگر منابع طبیعی که میتوان در بلاروس یافت شامل: ذخایر ذغالسنگ نارس؛ مقادیر اندکی نفت و گاز طبیعی ؛گرانیت؛ دولومیت؛ سنگ آهک ؛و گل سفید میباشد.
جاذبههای گردشگری بلاروس
دریاچه براسلاو یکی از جاذبههای دیدنی بلاروس که تقریباً سیصد دریاچه در این منطقه وجود دارد،
پارک ملی که هم مرز بلاروس و هم مرز لهستان را پوشش میدهد و بهعنوان یک منطقه محافظت شده یکی از میراث سازمان یونسکو است.
این پارک به دلیل چشمانداز باشکوهش و همچنین داشتن گلهای فلورا برجستهترین پارک مانند بیستون اروپا شدهاست ؛و یکی از معدود مکانهایی است که حیوانات عظیم و باشکوه در زیستگاه طبیعیشان هستند.
قلعه میر در ناحیه گرانادا قرار دارداین قلعه در قرن شانزده میلادی ساختهشده است.
حکومت و سیاست بلاروس
حکومت بلاروس جمهوری است که توسط رییس جمهور و مجلس دوگانه آن مجلس ملی جمهوری بلاروس و مجمع ملی اداره میشود؛که شامل یک مجلس پایین دست که تشکیلشده از صد و ده عضو مجلس نمایندگان جمهوری بلاروس مجلس نمایندگان ویک مجلس بالادست با شصت و چهار عضو شورای جمهوری بلاروس شورای جمهوری میباشد.رئیسجمهور از سال۱۹۹۴ الکساندر لوکاشنکو رهبر کشور است. در بلاروس بااینکه احزاب سیاسی وجود دارند که یا موافق یا مخالف رییسجمهور لوکاشنکو هستند؛ اکثریت مقامات ملی توسط افرادی اشغال میشود که وابستگی سیاسی به هیچیک از احزاب سیاسی ندارند.
اقتصاد بلاروس
نظام اقتصادی تا حدود هشتاد درصد تحت کنترل دولت است. بلاروس از لحاظ اقتصادی تقریباً باثبات است. اما حدوداً در
تأمین مواد خام به روسیه وابسته است صنعت و کشاورزی عمدتاً در دست دولت قرار دارد. بلاروس یکی از انگشتشمار ترین بازماندههای اقتصاد ملی با سرمایهگذاری دولتی میباشد. نرخ بیکاری براساس آمار دولت بلاروس در سال ۲۰۰۵ دو درصد بوده است. موضوع بحثبرانگیز تر تصمیم این کشور به کنار گذاشتن روبل بلاروس به نفع روبل روسیه میباشد. اقتصادبلاروس تحت فشار اوضاع سیاسی داخل این جمهوری است .این فشار عمدتاً به شکل تحریمها علیه این کشور یا رهبری بلاروس قابل احساس است.
فرهنگ بلاروس
جنبههای خاص فرهنگ بلاروس به دلیل روسی شدن آن در طول زمان ازدسترفته است. رئیسجمهور لوکاشنکو قوانینی را عرضه نموده که ایستگاههای رادیویی و تلویزیونی را وادار میکند پیشرفت روز بهروز بلاروس را نشان دهد؛ اما اشکال این کار این است که اجرای آن فرقی نمیکند به زبان بلاروسی باشد یا به زبان روسی؛ بلاروس دارای چهار مکان فرهنگی است که دو تا از آنها بین این کشور و کشورهای همسایه مشترک هستند این چهار مورد عبارتاند : از مجموعه قصر صلح؛قصر نیاز ویژ؛ بلووژسکایا پوشاچا (مشترک با لهستان ) ؛طاق زمینپیمای استرو (که در آن با کشورهای استونی فنلاند لیتوانیلتونی نروژ مولداوی روسیه سوئد و اوکراین سهیم میباشد).
مناطق دیدنی کشور بلاروس
قلعه میر ؛جنگل بیا لوزا؛ کاخ گومل؛قلعه برست ؛برج کامیانتس؛ کلیسای سنت سیمون و هلنا ؛پارک گورکی؛ باغ گیاهشناسی…
تحصیلات دانشگاهی در دانشگاه های بلاروس
تحصیلات دانشگاهی در بلاروس نیاز به داشتن مدرک پیشدانشگاهی روسی( پادفک) است. در بلاروس چندین دانشگاه وجود دارد که همهساله دانشجویانی را از بلاروس و سایر کشورها به خود جذب میکنند. ایرانیان بسیاری نیز برای ادامه تحصیل بهخصوص در رشتههای پزشکی دندانپزشکی؛ داروسازی ؛را انتخاب میکنند ازجمله دلایل آن میتوان به امکان تحصیل به انگلیسی و هزینه پایین و پذیرش آسانتر نسبتبه کشورهای غرب اروپا اشاره کرد ؛ولی لازم به ذکر است ازتابستان هزار و سیصد و نود و پنج مدارک این کشور برای دانشجویان رشتههای وزارت بهداشت در ایران فاقد اعتبار لازم شد.
انواع ویزاها و روشهای سرمایهگذاری و مالیات برای مهاجرت به بلاروس
برای سرمایهگذاری در کشور بلاروس نیازمند داشتن اطلاعات کافی در مورد زبان و واحد پول این کشور است که زبان رسمی این کشور بلاروسی یا روسی میباشد.
واحد پول این کشور روبل بلاروس است.
با توجه به اینکه سرمایهگذاری اقتصادی در بلاروس از سیستم سرمایهگذاری دولتی پیروی میکند؛میتوان گفت دولت برای سرمایهگذاری در بلاروس برنامههای خاصی را در نظر گرفتهاست؛ بهطوریکه سرمایهگذاری اتباع خارجی در بخش تسهیلات و مواد شیمیایی ممنوع است.
کسی که قصد دارد در کشور بلاروس سرمایهگذاری کند باید حداقل پنج سال در این کشور زندگی و اقامت داشته باشد ومالیات را به دولت بپردازد تا بتواند تابعیت بلاروس را راحتتر اخذ کند. نکته مهم در خصوص گرفتن اقامت بلاروس این است که کشور بلاروس با دو تابعیت بودن مخالف است و کسی که میخواهد مقیم بلاروس شود اول باید از تابعیت کشور محل تولدش انصراف دهد در سال۲۰۱۴ قانونی در رابطه با سرمایهگذاری به تصویب و اجرا رسید که با توجه به آن عدم مداخله در امور سرمایهگذاران خارجی و حفاظت از سرمایهگذاری در بلاروس را توسط اتباع خارجی تضمین میکند .
نرخ مالیات از طریق خرید ملک سالیانه یک درصد از ارزش ساختمان یا زمین است. یکی از راههای امن برای سرمایهگذاریدر بلاروس خرید ملک است ؛که میتواند پرسود هم باشد چراکه در حوزه cisبلاروس از شرایط مناسبتری از لحاظ اقتصادی و امنیتی برخوردار است.
افراد خارجی میتوانند در بلاروس فقط ساختمان یا بنا را خریداری کنند؛ حق خرید زمین را ندارند!
سرمایهگذاری در بلاروس از طریق ثبت شرکت هم امکانپذیر است که میتواند توسط اشخاص حقیقی و یا اشخاص حقوقی صورت پذیرد.
ثبت شرکت از طریق دیجیتال و بهصورت حضوری در کمیته اجرایی شهر مینسک امکانپذیر است .
بعد از ثبت شرکت در ابتدا یک ویزای سهماهه به شخص برای راهاندازی شرکت داده میشود و در صورت کار و گردش مالیخوب ویزا تا یکسال هم تمدید میشود؛ این روند بعد از هفت سال مقامات را به دادن اقامت دائم به شخص خارجی ترغیب میکند.
شرکتهای قابل ثبت در بلاروس شرکت سهامی عام شرکت با مسئولیت محدود شرکت سهامی خاص و… نام برد.
هزینههای زندگی در بلاروس
هزینههای زندگی در بلاروس نسبت به هزینه زندگی در سایر کشورهای اروپای شرقی مقرون بهصرفه است بهگونهای که میتوان هزینه خوردوخوراک را دویست دلار؛ هزینهی اجارهی خانه بین دویست الی چهارصد دلار هزینه خرید و پوشاک نیز ارزان تر از سایر کشورهای اروپای شرقی است.
با داشتن پاسپورت بلاروس میتوان به چهل و سه کشور جهان بدون ویزا وارد شد و همچنین به چهل کشور دیگر ویزا را درفرودگاه دریافت کرد.
انواع ویزای بلاروس
ویزای نوع B یا ویزای ترانزیت: این ویزا برای عبورومرور چند بار به مدت دو روز به اشخاص داده میشود.
ویزای نوع C: که مدت اعتبار آن نود روز است که یکبار ورود و یا چندبار ورود است. که بهمنظور تجارت ;گردشگری; اشتغال و تحصیل و سایر اهداف خصوصی داده میشود.
ویزای D: یا بلندمدت یکساله است که میتوان با آن نود روز اقامت داشت و برای روادید اشتغالزایی ;فرهنگی; کسبوکار; دلایل مذهبی; فعالیت روزنامهنگاری و غیره از آن استفاده کرد.
راهنمای سفر :1)داشتن پاسپورت با اعتبار حداقل شش ماه 2)عکس پاسپورتی3) پر کردن فرم درخواست ویزا با توجه به هدف 4)پرکردن فرم درخواست ویزا با توجه به هدف در مؤسسه ی کیان ویزا 5) داشتن دعوتنامه معتبر6) داشتن تمکن مالی و بیمه مسافرتی وگواهی اشتغال به کار7) بلیط رفتوبرگشت مشخص بودن محل اسکان.