کیان ویزا

آشنایی با کشور دانمارک

0.0
0.0/5
با تکمیل نمودن فرم ارزیابی، کارشناسان ما بهترین روش مهاجرت را برای شما پیدا می کنند و با شما تماس میگیرند!
^ مشاوره رایگان
فهرست مطالب

آشنایی با کشور دانمارک

دانمارک کشور کوچکی در شمال اروپا است که اسکاندیناوی را به اروپای شمالی وصل می کند. این کشور به سبب برخورداری از کیفیت بالای زندگی مقصد محبوبی برای مهاجران است.

کشور دانمارک در سال های اخیر یکی از پرطرفدارترین مقاصد مهاجرتی بوده است. در ادامه اطلاعات جامعی از کشور دانمارک و به ویژه مقولات مورد توجه متقاضیان مهاجرت به این کشور مطرح شده است.

  • جغرافیا و جمعیت
  • مردم
  • حکومت
  • انتخابات
  • دین و مذهب
  • زبان دانمارکی
  • آب و هوا
  • تابستان و زمستان
  • هزینه زندگی
  • اجاره مسکن
  • دوچرخه سواری
  • خانواده و فرزندان
  • شغل همسر و کاریابی
  • مدارس
  • بیمه سلامت
  • افتتاح حساب بانکی
  • مالیات

جغرافیا و جمعیت

 کشور کوچک دانمارک در شمال اروپا واقع شده و عضو کشورهای اسکاندیناوی است . در مجموع 43098 کیلومتر مربع مساحت دارد و شامل یک شبه جزیره ، بیش از 400 جزیره نامگذاری شده و 7314 کیلومتر خط ساحلی است.

  جمعیت کشور دانمارک 5.6 میلیون نفر معادل 126.4 نفر در هر کیلومتر مربع است. جمعیت پایتخت این کشور یعنی شهر کوپنهاگ نیز 1.2 میلیون نفر تخمین زده شده است.

مردم کشور دانمارک اغلب بسیار تحصیلکرده اند و سطح استاندارد زندگی در این کشور یکی از بالاترین ها است. نوع حکومت این کشور جمهوری پارلمانی است و در سازمان های مطرح و مهمی چون سازمان ملل متحد(UN) ، سازمان توسعه اقتصاد جهانی(OECD) ، اتحادیه اروپا (EN) ،شنگن، سازمان امنیت و همکاری اروپا(OSCE) ، صندوق بین المللی پول (IMF)، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(NATO) و سازمان تجارت جهانی WTO عضوات دارد.

مردم کشور دانمارک

طبق تحقیقات و رتبه بندی جهانی، اهالی کشور دانمارک در بالاترین سطح رضایت از زندگی قرار دارند.

از نظر پژوهشگران دلیل اصلی رضایت و شادمانی دانمارکی ها این است که به راحتی می توانند به همشهریان خود اعتماد کنند و در کل امنیت اجتماعی در کشور دانمارک بسیار بالا است؛ به ندرت اتفاق می افتد که کسی ورشکسته شود و نرخ بیکاری و جرم و جنایت بسیار پایین است.

آداب اجتماعی این کشور چه در محیط های شخصی و چه در محیط کاری  تا حدودی غیررسمی است. در لباس پوشیدن هم همین راحتی و سادگی دیده می شود. بسیاری از مردم دانمارک در شرکت ها و سازمان های نزدیک به محل سکونت خود، فعالیت های فرهنگی داوطلبانه و فعالیت های ورزشی انجام می دهند.

نوع حکومت در کشور دانمارک

نوع حکومت  کشور دانمارک ترکیبی از دموکراسی پارلمانی و سلطنتی است . مجلس این کشور Folketinget نامیده می شود و مردم هر چهار سال یک بار نمایندگان مجلس را با رای خود انتخاب می کنند.

دانمارک نمونه کلاسیک یک کشور مرفه است که در آن مسئولیت دولت همواره کمک به قشر بیمار، سالمند و جویای کار جامعه می باشد. امکاناتی که این کشور در زمینه ی مراقبت از کودک و تحصیل رایگان ارایه می دهد نیز از سطح بسیار بالایی برخوردار است. علاوه بر این، حفاظت از محیط زیست و ایجاد فضای سبز نیز اهمیت زیادی دارد.

خانواده سلطنتی و در حال حاضر، ملکه مارگارت ریاست کشور دانمارک را بر عهده دارد. خانواده سلطنتی  بر تصمیم گیری های سیاسی این کشور ندارند و صرفا جنبه ی نمادین و تشریفاتی دارند.

انتخابات

نوع حکومت دانمارک دموکراسی پارلمانی است و نمایندگان مردم در مجلس ملی، شوراهای منطقه ای و شوراهای محلی برای امور کشور تصمیم گیری می کنند.

مجلس ملی 179 نفر عضو دارد که به مدت چهار سال یا تا زمانی که نخست وزیر تصمیم به برگزاری مجدد انتخابات بگیرد، در مقام خود باقی می مانند.

شهروندان کشورهای شمال غرب اروپا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا با داشتن اقامت کشور دانمارک  می توانند در انتخابات محلی دولت شرکت کنند. همچنین اهالی بقیه کشورها که شهروندی کشوردانمارک را دارند، پس از 4 سال اقامت در این کشور می توانند در انتخابات محلی رای بدهند.

دین و مذهب مردم دانمارک

دانمارک یکی از سکولار ترین (غیرمذهبی ترین) کشورهای دنیا است. مذهب نقشی بسیار ناچیز و اغلب غیر مستقیم در زندگی مردم ایفا می کند. قانون اساسی کشور دانمارک آزادی کامل در انتخاب دین و مذهب را به شهروندان خود اعطا می کند.

حدود 80 درصد جمعیت کشور دانمارک پروتستان یا عضو کلیسای ملی کشور دانمارک هستند. این کلیسا که“Evangelical Lutheran Church” نام دارد از طرف دولت حمایت می شود؛ البته این حمایت بیشتر در زمینه ی کارهای مدیریتی و اجرایی است و افراد برای عضو شدن در این کلیسا کاملا آزاد هستند.

در دانمارک فرقه های مذهبی زیادی وجود دارد. دومین گروه مذهبی این کشور مهاجران و اهالی کشورهای مسلمان هستند . در دهه های اخیر تنوع مذاهب در این کشور بسیار زیاد شده است. در مجموع تنوع گروه های مذهبی تندرو چه در داخل و چه خارج از کلیسا بسیار کم است.

زبان دانمارکی

چنانچه با ویزای کار وارد کشور دانمارک شده اید، شخص شما و افراد همراهتان می توانید تا مدت 3 سال از کلاس های زبان دانمارکی که تنها بخشی از هزینه آن به عهده شما است، استفاده کنید. این کلاس ها توسط شهرداری یا آموزشگاه های خصوصی یا سایر موسسات برگزار می شود. بعضی از شرکت ها نیز برای کارکنان خود از این قبیل کلاس ها برگزار می کنند.

کلاس های زبان دانمارکی در دو نوبت صبح و عصر و در سه سطح برگزار می شود و متقاضی باید پس از پایان دوره یک امتحان نهایی را سپری کند. علاوه بر این کلاسهای آنلاین بسیاری نیز برای بزرگسالان و کودکان در دسترس است. شیوه ی دیگر فراگیری زبان دانمارکی استفاده از منابع مختلف موجود در کتابخانه ها است.

برای شرکت در این کلاس ها باید ابتدا شماره CPR یا همان شماره ثبت اقامت خود در کشور دانمارک را دریافت نمایید و در شهرداری محل اقامت خود ثبت نام کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کلاس ها، شهریه ، موسسات آموزش زبان  و سایر موسساتی که دروس زبان دانمارکی ارائه می دهند، به دفاتر شهرداری محل سکونت خود مراجعه فرمایید.

آب و هوای کشور دانمارک

 اگرچه کشور دانمارک در شمال کره زمین قرارگرفته  است، اما آب و هوای چندان سردی ندارد و از نظر جغرافیایی در منطقه آب و هوای معتدل قرار می گیرد. خنکی آب و هوای این کشور هم بیشتر به دلیل وجود بادهای غربی ودریاهایی است که تقریبا کل این کشور را احاطه کرده اند.

سردترین ماه سال در کشور دانمارک ژانویه و گرم ترین ماه آگوست است. البته شب های تابستان در ماه جولای نیز جزء گرم ترین شب های سال هستند. متوسط دمای هوا در طول روز از 2 درجه سانتیگراد ( 35.6 درجه فارنهایت) در ماه ژانویه تا 20 درجه سانتیگراد (68 درجه فارنهایت) در ماه آگوست متغیر است.

متوسط سرعت باد در کشور دانمارک 7.6 متر در ثانیه است و همین امر باعث شده که این کشور یکی از بزرگترین صادر کنندگان توربین های بادی به سایر کشورها باشد. احتمال بارش باران در تمام طول سال وجود دارد و بارش برف بسیار به ندرت اتفاق می افتد.

به دلیل موقعیت شمالی کشور دانمارک در میان سایر کشورهای اسکاندیناوی در اروپا، طول ساعات روز در فصل های مختلف سال بسیار متفاوت است. در فصل زمستان خورشید حدود ساعت 8 صبح طلوع  و ساعت  3:30 بعد از ظهر غروب می کند در حالیکه در فصل تابستان طلوع خورشید ساعت 3:30 دقیقه صبح و غروب آن ساعت 10 شب اتفاق می افتد.

تابستان و زمستان کشور دانمارک

 دانمارک و سایر کشورهای اتحادیه اروپا با شروع فصل بهار ساعت رسمی کشور را یک ساعت جلو می برند. این سیاست که “تغییر ساعت تابستانه” نام دارد، به منظور صرفه جویی در مصرف انرژی در طول روز اجرا می شود و  در فصل پاییز دوباره ساعت ها یک ساعت  به عقب و به جای اصلی خود بر می گردد.این تغییر ساعت از آخرین یکشنبه ماه مارچ آغاز و در آخرین یکشنبه ماه اکتبر تمام می شود.  امروزه این طرح توسط حدود 70 کشور در سرتاسر دنیا اجرا میشود.

هزینه های زندگی در کشور دانمارک

قدرت خرید مردم در شهر کوپنهاگ، پایتخت کشور دانمارک، مشابه قدرت خرید مردم در سایر شهر های بزرگ اروپا ست و هزینه های زندگی در مقایسه با شهرهایی مثل نیویورک بسیار پایین تر است.

از نظر حقوق و دستمزد شهر کوپنهاگ سومین رتبه جهان را دارد و شهرهای زوریخ و ژنو رتبه های دوم و سوم را دارند. دولت کشور دانمارک خدمات رفاهی بسیاری را به طور رایگان یا همراه با یارانه دولتی در اختیار مردم قرار می دهد؛ در حالیکه در بسیاری از کشورها هزینه های خدمات رفاهی، بودجه خانواده ها را برای امور دیگر مثل هزینه های منزل بسیار محدود می کند.

خدمات پزشکی و درمانی در بیمارستان ها، تحصیل در مدارس و مراقبت از سالمندان همگی در این کشور به صورت رایگان انجام می شود و هزینه های مراقبت از کودک بسیار کمتر از کشورهای مشابه است. درست به همین دلیل است که شهروندان کشور دانمارک، تقریبا پنجاه درصد از درآمد خود را برای انواع مالیات می پردازند.

هزینه محل زندگی برای یک خانواده 4 نفره در کشور دانمارک حدود 33000 DKK  وبرای یک فرد مجرد 9200 DKK  است.

میانگین هزینه ماهیانه یک دانشجو در شهر کوپنهاگ حدود 1200 یورو و در شهرهای کوچک تر 750-900 یورو می باشد.

اجاره مسکن

 اجاره منزل در کشور دانمارک بسته به مکان، اندازه و وضعیت کلی ساختمان بسیار متفاوت است و امکان اجاره ای اتاق، آپارتمان و یا خانه مستقل برای همه افراد وجود دارد.

پیدا کردن منزل اجاره ای با قیمت مناسب در شهرهای کوچک و حومه شهر معمولا بسیار راحت است، در حالیکه پیدا کردن منزل در شهر کوپنهاگ که پایتخت این کشور است یا در دومین شهر بزرگ آن-  آرهوس- نسبتا سخت تر است.

روش اجاره کردن منزل می تواند مستقیما از شخص صاحبخانه یا از طریق آژانس املاک  باشد.

آژانس های اجاره ی مسکن بسیاری در سراسر کشور دانمارک وجود دارد که برای اجاره انواع آپارتمان و منزل مسکونی به تازه واردین کمک می کنند. این ساختمان ها اکثرا با یارانه های دولتی ساخته شده و هزینه اجاره آن ها از سایر انواع خانه ها کمتر است. اما معمولا  پیدا کردن این نوع از ساختمان های دولتی برای افراد خارجی کمی سخت است چون واگذاری آنها بر اساس نام نویسی در لیست انتظار صورت می گیرد.

واژه دانمارکی که برای اجاره  به کار می رود  ، “a lejet”  است.

چنانچه ترجیح می دهید از موسسات خصوصی یا اشخاص منزل اجاره کنید، می توانید فرم مخصوص قرارداد اجاره را از وب سایت وزارت مسکن وشهر و روستای این کشور دانلود کنید.

در کشور دانمارک سازمان یا نهاد خاصی برای ثبت املاک اجاره ای وجود ندارد و خود فرد برای پیدا کردن منزل اجاره ای یا پیدا کردن مستاجر تبلیغ می کند.

البته در سراسر کشور دانمارک پورتال های املاک اجاره ای بسیاری نیز وجود دارد که از طریق آنها می توانید محل سکونت مورد نظر خود را پیدا کنید.

در کل به شما پیشنهاد می شود برای اجاره منزل در کشور دانمارک کارهای زیررا انجام دهید:

  • جستجو در اینترنت
  • جستجو در آگهی های اجاره روزنامه ها، انتشارات محلی یا نشریات تخصصی اجاره املاک
  • ثبت نام در لیست  انتظار اجاره منزل
  • پخش آگهی جویای منزل در سوپرمارکت ها ( اغلب سوپرمارکت ها تابلو اعلانات جهت آگهی دارند).
  • سپردن به خانواده، دوستان و همکاران

دانمارک،کشور دوچرخه سواران حرفه ای

دوچرخه یکی از وسایل عبور و مرور بسیار مهم در کشور دانمارک است و تلاش زیادی می شود تا امکانات و شرایط مطلوب دوچرخه سواری برای همه فراهم باشد.

اهالی دانمارک عاشق دوچرخه سواری هستند. در این کشور حدود 4.5 میلیون دوچرخه وجود دارد –تقریبا برای هر شهروند یک عدد– و در همه نقاط خیابان های دانمارک دوچرخه به چشم می خورد. رانندگان سایر وسایل نقلیه نیز موقع عبور و مرور به دوچرخه سواران توجه زیادی می کنند. در بعضی از مناطق این کشور از جمله شهر کوپنهاگ دوچرخه سواری رایج ترین شیوه ی جابجایی در شهر است.

در خیابان ها و جاده های شلوغ کشور دانمارک مسیرهای جداگانه ای مخصوص دوچرخه سواری ساخته شده است و حتی در برخی از بهترین مناطق اطراف شهرهای بزرگ نیز چنین مسیرهایی وجود دارد. علاوه بر این، پارکینگ های مجزا و اغلب سرپوشیده ای ویژه دوچرخه در نظر گرفته شده، است. در برخی از شهرها   نیز شهرداری به صورت رایگان  دوچرخه در اختیار افراد قرار می دهد.

خانواده و فرزندان

اگر اقامت کاری یا تحصیلی کشور دانمارک را دارید، این مجوز اقامت به همسر شما و فرزندان زیر 18 سال نیز تعلق می گیرد.

البته باید بتوانید با ارائه مدارک کافی ثابت کنید که توان حمایت مالی به مبلغ 25000 DKK برای هر یک از اعضای خانواده همراه خود در کشور دانمارک را دارید و خود آنها نیز باید توانایی مالی کافی برای پرداخت هزینه های زندگی را داشته باشند. نکته دیگر این است که همه اعضای خانواده تحت حمایت شما باید با خود شما در یک مکان و با آدرس مشترک زندگی کنند.

همسر شما نیز می تواند تا اتمام اعتبار اجازه اقامت شما به صورت تمام وقت به کار مشغول شود.

شغل همسرو کاریابی

تجربه نشان می دهد در صورتی که همسر شما در کشور دانمارک مشغول به کار شود، سریع تر در این کشور مستقر خواهد شد. یک شغل مناسب می تواند به همسر شما حس تعلق به جامعه دانمارک را بدهد و به او کمک می کند دایره ی روابط اجتماعی خود را محکم تر کند.

همسر شما می تواند از طریق وب سایت سازمان “کار در دانمارک”و با آپلود کردن فایل سوابق شغلی و تحصیلی خود در بانک سوابق شغلی این سایت از قسمت Find a Job  شغل مورد نظر خود را پیدا کند.

در این وب سایت همچنین سمینارهای کاریابی ویژه کارجویان از کشورهای مختلف دنیا برگزار می شود که شرکت در آنها به همسر شما در تهیه کردن فرم رزومه استاندارد و درخواست کار مناسب با استانداردهای شرکت های دانمارکی و سلیقه کارفرمایان آنها تهیه کند.

برخی از شرکت های دانمارکی که تعداد کارمندان خارجی زیادی دارند، جلسات مشاوره  ویژه ای برای همسران کارمندان برگزار می کنند. برخی از آنها نیز بانک مشاغل و وب سایت های مربوط به خود را دارند که عضویت در آنها می تواند به همسر شما در پیدا کردن شغل مورد نظرش کمک کند. در این صورت ممکن است از وی در رابطه با توانایی های شغلی اش ارزیابی هایی نیز بعمل آید

سمینارهای کاریابی

سازمان کار در دانمارک در برخی از شهرهای این کشور سمینارهای کاریابی برگزار می کند که شرکت در آنها  شانس همسر شما را در پیدا کردن کار مناسب در دانمارک بالاتر خواهد برد. به علاوه شرکت کنندگان می توانند مشاوره های متعددی درباره تهیه رزومه و امکانات شغلی کشور دانمارک از متخصصان دریافت کنند.

مدارس کشور دانمارک

 در مدارس کشور دانمارک 10 سال آموزش در مدارس برای کودکان اجباری است. این دوره از ماه آگوست سالی که کودک شما 6 ساله می شود، شروع خواهد شد. دوره ابتدایی و راهنمایی با یک سال پیش دبستانی آغاز می شود و 9 سال  (در برخی موارد به دلخواه 10 سال) ادامه می یابد.

بسیاری از کودکان در دانمارک، دوره ابتدایی و راهنمایی را در مدارس دولتی وابسته به شهرداری بصورت رایگان می گذرانند اما مدارس خصوصی و غیر دولتی بسیاری نیز وجود دارند که از والدین شهریه دریافت می کنند.

بسیاری از خانواده هایی که برای کار به کشور دانمارک می آیند، تمایل دارند فرزندان خود را در مدارس بین المللی خصوصی ثبت نام کنند. این مدارس در شهرهای بزرگ و در مناطق حومه قرار دارند و برخی از آنها لیست های انتظار بسیار بلندی دارند.

دانش آموزان می توانند پس از پایان این دوره ها در دبیرستان های دولتی یا آزاد ثبت نام کرده و برای آموزش عالی و تحصیل در مقاطع بالاتر در کشور دانمارک دوره های لازم را بگذرانند.

کارت بیمه سلامت ( کارت زرد)

چنانچه با ویزای کار وارد دانمارک شوید، تحت پوشش بیمه سلامت این کشور قرار می گیرید. با داشتن کارت بیمه بسیاری از آزمایش های پزشکی و خدمات درمانی برای شما رایگان خواهد بود. کارت زرد بیمه سندی است که با آن می توانید از خدمات طرح ملی بیمه سلامت دانمارک استفاده کنید و باید آن را همیشه به هنگام مراجعه به دکتر،دندانپزشک و بیمارستان با خود داشته باشید.

 برای دریافت این کارت باید ابتدا یک پزشک عمومی انتخاب کرده و ثبت نام کنید. پیشنهاد می شود برای امانت گرفتن کتاب از کتابخانه نیز این کارت را به همراه داشته باشید.

حدود 2 ماه پس از انتخاب پزشک عمومی و ثبت نام، کارت زرد بیمه به آدرس ثبت شده شما در کشور دانمارک ارسال می شود. این کارت حاوی اطلاعاتی چون نام، آدرس، کد ثبت اقامت شما و نام و آدرس پزشک شما است.

افتتاح حساب بانکی

جهت افتتاح حساب بانکی در کشور دانمارک، ابتدا باید کارت مالیات بگیرید. از آنجا که شما شهروند ثبت شده این کشور نیستید، بانک مدارک زیر را از شما می خواهد:

  • پاسپورت
  • کارت مالیات
  • قرارداد کاری و فیش حقوقی
  • شماره CPR در صورتیکه اقامت طولانی مدت کشور دانمارک را دارید.
  • شماره مالیات شخصی در صورتیکه اقامت کوتاه مدت این کشور را دارید.

مالیات

روش دریافت شماره مالیات شخصی در کشور دانمارک

بدون داشتن CPR نیز می توان برای دریافت شماره مالیات اقدام کرد.

این شماره مخصوص افرادی است که وارد کشور دانمارک می شوند اما به دلایلی از جمله کوتاه بودن مدت اقامت، مجاز به دریافت CPR نیستند. برای درخواست شماره مالیات شخصی باید فرم شماره 04.063 را از اداره مالیات کشور دانمارک دریافت و تکمیل کنید. این فرم به 4 زبان موجود است.

کارت مالیات

برای اینکه کارفرمای شما در کشور دانمارک بداند چه مبلغی را به عنوان مالیات از حقوق شما کسر کند، باید حتما کارت مالیات را دریافت کرده باشید. جهت اخذ کارت مالیات نیز باید به روش مشابه شماره مالیات شخصی که در قسمت بالا توضیح داده شد، فرم 04.063 مربوط به اداره مالیات را پر کنید.

مکان های پیشنهادی جهت اخذ کارت مالیات ( دفاتر بین المللی خدمات شهروندی دانمارک)

وقتی با ویزای کار وارد کشور دانمارک می شوید، کارهای اداری زیادی را باید انجام دهید.

ICS ها یا دفاتر بین المللی خدمات شهروندی در دانمارک بهترین مکان برای رسیدگی به این قبیل کارهای اداری هستند که می توانید در یکی از شهرهای بزرگ آلبورگ، آرهوس، کوپنهاگ و اودنس به آنها مراجعه کنید. چنانچه در هیچ کدام از این شهرهای زندگی نمی کنید، می توانید با شهرداری محل سکونت خود تماس بگیرید.

در این دفاتر می توانید با تمام مسئولین مربوط به انواع  امور شهروندی کشور دانمارک به راحت ترین شکل ممکن  تماس بگیرید.

در بسیاری موارد لازم است شخصا به یکی از این دفاتر در دانمارک مراجعه کرده و مراحل اداری دریافت مجوز اقامت، گواهی ثبت، کارت مالیات،CPR ، بیمه سلامت و سایر مدارک را انجام دهید.

اطلاعات بیشتر در مورد شماره مالیات شخصی و شماره ثبت اقامت

اگر قرار است بیش از 3 ماه در کشور دانمارک کار کنید  ( 6 ماه در کشورهای شمال غرب اروپا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا) باید حتما با مراجعه به سازمان ثبت ملی کشور دانمارک برای دریافت شماره ثبت اقامت (CPR)  خود اقدام نمایید.

اگر قرار است مدت سه ماه یا کمتر در کشور دانمارک کار کنید، به جای شماره ثبت اقامت باید برای دریافت شماره مالیات شخصی اقدام کنید.این شماره برای شما به منزله شماره ثبت اقامت یا شماره تشخیص هویت در کشور دانمارک است.  بنابراین زمانیکه وارد کشور دانمارک می شوید موظف هستید درصورت اقامت طولانی مدت بیش از 3 ماه شماره ثبت اقامت (CPR) و در صورت اقامت کوتاه مدت شماره مالیات شخصی خود را دریافت کنید. برای این کارباید به مراکز خدمات شهروندی شهرداری مراجعه کنید.

پیشنهاد می شود برای اطلاعات بیشتر این مقاله ها را نیز مطالعه نمایید:

روش های مهاجرت به دانمارک

سفارت دانمارک در ایران : https://iran.um.dk

اگر در مبحث مهاجرت سوالی دارید از طريق فرم تماس با ما یا در صورت مرتبط بودن با این مطلب در قسمت کامنت ها از ما بپرسید!

این متن را از طريق دکمه های زیر با دیگران به اشتراك بگذارید! 

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
اشتراک گذاری در email
{{ reviewsTotal }} نقد و بررسی
{{ reviewsTotal }} نظرات
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}