آیابرای مهاجرت بایدحتما واکسن زد؟
برای ورود به هر کشور، قوانین خاصی از نظر واکسیناسیون در برابر بیماری های مختلف وجود دارد. در این مقاله به الزامات واکسیناسیون برای مهاجرت به کشورهای آمریکا، کانادا، استرالیا و انگلستان می پردازیم.
- ایالات متحده آمریکا
بر اساس قوانین مهاجرت ایالات متحده آمریکا، هر فردی که قصد مهاجرت به این کشور را دارد، می بایست قبل از صدور ویزا واکسن های خاصی را که در لیست زیر آورده شده است، دریافت کرده باشد، شامل:
- کووید 19
- هپاتیت A
- هپاتیت B
- آنفولانزا
- آنفولانزا نوع b
- سرخک
- مننژیت مننگوکی
- اوریون
- پنموکوک (ذات الریه)
- سیاه سرفه
- فلج اطفال
- روتاویروس
- سرخجه
- سموم کزاز و دیفتری
- آبله مرغان
برای کمک به پزشک متعمد سفارت و سرعت بخشیدن به روند بررسی پرونده، متقاضیان مهاجرت می بایست سوابق واکسیناسیون خود را در زمان جلسه تست های پزشکی، به پزشک معتمد تحویل دهند. برای گرفتن سوابق واکسیناسیون متقاضیان می توانند به پزشک عمومی یا خانواده در کشور محل اقامتشان مراجعه کنند تا آن را راهنمایی کند. در صورتی که فرد نتواند سوابق واکسیناسیون خود را فراهم کند، پزشک معتمد او را راهنمایی خواهد کرد که لازم است چه واکسن هایی را دریافت کند. برخی افراد بر اساس سوابق پزشکی خود و بنا به تصمیم پزشک معتمد از زدن برخی واکسن ها معاف هستند. تنها پزشک معتمد قدرت و اجازه تصمیم گیری در این زمینه را دارد
آیا برای ورود به ایالات متحده نیاز به واکسینه شدن کامل در برابر کووید-19 دارم؟
بیشتر مسافران بینالمللی که وارد ایالات متحده میشوند باید قبل از سوار شدن به یک پرواز به مقصد ایالات متحده، کاملاً واکسینه شوند و مدرک واکسیناسیون را نشان دهند. افرادی که برای گرین کارت درخواست می کنندنیز باید مدرکی ارایه دهند. مسافرانی که از طریق هوایی وارد آمریکا می شوند باید مدارکی را ارائه دهند که نشان می دهد تست کرونای آنها منفی است و نباید از تاریخ آن بیش از سه روز گذشته باشد.

کانادا
برای ورود به کانادا لازم است افراد برخی واکسن ها را حتما دریافت کرده باشند. این واکسن ها شامل موارد زیر هستند:
- سرخک
- سرخجه
- اوریون
- کزاز
- دیفتری
- سیاه سرفه
- آبله مرغان
- زونا
- پنموکوک (ذات الریه)
- آنفولانزا
- مننژیت مننگوکوکی
- فلج اطفال
از زمان شروع واکسیناسیون کرونا در سراسر جهان، موضوع تغییر پاسپورت مسافرتی از جانب بسیاری از کشورها مطرح شده است، تا بدین صورت پاسپورت واکسن یا گذرنامه کووید، جزء شروط اصلی برای مسافرتهای بین المللی در اقصی نقاط جهان در نظر گرفته شود .
اما سوال این است که آیا کشور کانادا نیز نسبت به این موضوع نظر مثبتی دارد؟ جاستین ترودو؛ نخست وزیر کانادا، طی مصاحبه خود حدود ۶ ماه پیش با رویترز، خاطر نشان کرد که با اجرای این ایده موافق نیست. به گفتهی او، هستند کسانی که به دلایل زیادی از جمله دلایل معتبر پزشکی، تمایلی به واکسینه شدن ندارند و لزوما این تصمیم فارغ از هرگونه بحثهای سیاسی تنها یک انتخاب شخصی است. به همین دلیل، وی معتقد است که اجباری کردن گذرنامه واکسن به نفع دولت نخواهد بود و حتی میتواند با گذشت زمان، منجر به اثرات نامطلوب و غیرمنتظرهای شود که دولت کانادا در حال حاضر از اجرای آن جلوگیری میکند.
اکثر شهروندان کانادایی با قاطعیت کامل، طالب دریافت واکسن هستند، که این به خودی خود برای کانادا امری مثبت تلقی میشود. بر این اساس، دولت با جلوگیری از انجام اقدامات دیگری نظیر پاسپورت واکسن، مانع از به وجود اوردن تفرقه انگیزی درمیان شهروندان یاپیچیده کردن شرایط مهاجرت به کانادا خواهد شد.
مسافران خارجی کانادا که واکسینه شده اند میتوانند بدون محدودیت وارد کانادا شوند.
در تازه ترین اقدام کانادا اعلام کرده است. که از تاریخ پنجم جولای ۲۰۲۱ راس ساعت ۰۰:۰۱ بامداد به وقت استاندارد شرقی، آندسته از مسافران خارجی که در برابر ویروس کرونا کاملا واکسینه شده اند. و از محدودیت های ورود به کانادا معاف هستند، نیازی به رعایت قرنطینه ندارند.
گفتنی است مسافرانی که قبل از تاریخ و ساعت فوق وارد کانادا شده اند. همچنان موظف به رعایت قرنطینه و پروتکل های بهداشتی هستند.
کانادایی ها، دارندگان اقامت دائم کانادا و خانواده هایشان و نیز نیروی کار خارجی موقت و دانشجویان بین المللی که در آندسته از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کانادا حضور می یابند. که دارای پلن و برنامه مشخصی برای مقابله با کرونا هستند، از محدودیت های سفر به کانادا معاف اند.
علاوه بر این دارندگان کارت COPR یا کارت تاییدیه اقامت دائم یا به انگلیسی Confirmation of Permanent Residence نیز هم اکنون معاف از محدودیت ها هستند. و می توانند وارد کانادا شوند.
وزیر بهداشت کانادا گفته است که کانادا در تلاش است تا مدرک واکسیه شدن مسافران خارجی قابل بررسی باشد. و آنها واکسینه شدن خود را با مدرک ثابت کنند و دولت فدرال هم باید این مدرک را قبول کند.
کانادا تنها افرادی را واکسینه کامل می داند که واکسن مورد تایید کانادا را زده باشند. این بدین معنیست که تنها زمانی واکسینه کامل تلقی می شوید که چهارده روز قبل از سفر به کانادا ۲ دوز از واکسن فایزر، یا ۲ دوز از واکسن مودرنا یا ۲ دوز از واکسن آسترازنکا و یا ۱ دوز از واکسن Janssen زده باشید؛ و یا اینکه ترکیبی از اینها را به طوری زده باشید که مورد تایید کانادا باشد.
اگر در دو استان مختلف دو دوز جداگانه دریافت کرده باشید باید برای هر یک از این دوزها مدرک ارائه کنید. اگر قصد دارید در آینده نزدیک به کانادا سفر کنید موارد زیر را حتما مد نظر قرار دهید.
حالا برای محکم کاری و اینکه شاید دولت کانادا شما را واکسینه کامل تلقی نکند. قبل از آمدن به کانادا باید برنامه ای برای قرنطینه خود داشته باشید.
72 ساعت قبل از آمدن به کانادا باید تست کرونا دهید. همچنین باید برای تست کرونا به محض ورود در کانادا از قبل ثبت نام کرده باشید.
استرالیا
قوانین ویزای استرالیا، افرادی که قصد مسافرت به این کشور را دارند، ملزم می کند که واکسیناسیون های خاصی را انجام داده باشند. در واقع شرط ورود به استرالیا این است که فرد فاقد هر بیماری یا شرایطی باشد که ممکن است سلامت عمومی را تهدید کند، یا هزینه های بهداشتی- درمانی قابل توجهی را به دولت این کشور تحمیل کند.
توصیه می شود که مسافرانی که قصد ورود به این کشور را دارند، تمام واکسن های روتین را قبلا دریافت کرده باشند. این واکسن ها شامل موراد زیر هستند:
- سرخک
- سرخجه
- اوریون
- دیفتری
- کزاز
- سیاه سرفه
- آبله مرغان (واریسلا)
- فلج اطفال
- آنفولانزا
- پنموکوک (ذات الریه)
سفر به استرالیا در محدودیت دوره کرونا
همه ورودیهای بینالمللی به استرالیا، از جمله شهروندان استرالیایی و ساکنان دائم، باید قرنطینه اجباری 14 روزه را
به عنوان بخشی از تلاشهای استرالیا برای مبارزه با همهگیری منفی را در هنگام ورود قبل از COVID-19
کووید19 در قرنطینه هتلهای تحت مدیریت دولت انجام دهند. علاوه بر قرنطینه اجباری، همه مسافرانی که قصد ورود به استرالیا را دارند باید گواهی تست خروج ارائه دهند، در غیر این صورت اجازه سفر به استرالیا را نخواهند داشت.
شهروندان غیراسترالیایی و مقیم غیردائم با ویزای معتبر که به دنبال سفر به استرالیا هستند، برای ورود به استرالیا نیاز به معافیت ورودی مرزی دارند . درخواست های معافیت و رسیدگی به آن توسط وزرات امورداخلی اداره می شود.
انگلستان
برای ورود به کشور انگلستان نیز لازم است واکسن های معمول را دریافت کرده باشید. این واکسن ها کم و بیش شبیه به لیست کشورهایی است که در بالا آورده شده است. شامل:
- سرخک
- سرخجه
- اوریون
- کزاز
- دیفتری
- سیاه سرفه
- آبله مرغان
- زونا
- پنموکوک (ذات الریه)
- آنفولانزا
- مننژیت مننگوکوکی
- فلج اطفال
بعضی از دانشگاه های بریتانیا از دانشجویان خارجی می خواهند تا قبل از ثبت نام در دانشگاه، علاوه بر ئاکسن های بالا، واکسن های دیگری را نیز دریافت کنند، شامل:
- هپاتیت A
- هپاتیت B
- HPV
اگر از خارج وارد بریتانیا شوید
دولت قوانینی را برای کاهش احتمال ورود افراد مبتلا به ویروس کرونا به بریتانیا وضع کرده است. اگر به بریتانیا رسیدیدیا اگر بعداز گذراندن مدتی درخارح از کشور به بریتانیابرگشتید،باید قوانین را رعایت کنید .اگر از ایرلند،جزایرکانال یا جزیره من به بریتانیامیآییدمجبور نخواهید بودازقوانین کرونا پیروی کنید مگر اینکه در10روز گذشته ازجای دیگری سفرکرده باشید و درلیست قرمز باشید.
برای کسب اطلاعات می توانید از طریق شماره های 09300660818 و 07136240541 با مشاوران متخصص کیان ویزا تماس بگیرید. مشاوران با تجربه ما در این زمینه همراه و راهنمای شما خواهند بود.