بورسیه های تحصیلی کشور کانادا
بورسیه های تحصیلی کشور کانادا در حال حاضر تنها به دانشجویانی که در یکی از دانشگاه های این کشوردر مقطع کارشناسی ارشد یا دکترا مشغول به تحصیل باشند و بعد از ترم دوم دانشگاه تعلق می گیرد.
بدین ترتیب دانشجویان خارجی باید ابتدا با پرداخت کامل شهریه از یکی از دانشگاه های این کشور پذیرش تحصیلی گرفته و سپس برای دریافت اقامت تحصیلی اقدام کنند.
در صورت اخذ مجوز اقامت موقت و شروع به تحصیل در دانشگاه مربوطه، بعد از ۲ ترم می توانند به راحتی و از طریق سایت دانشگاه ثبت نام کرده و از بورسیه های تحقیقاتی دکترا و فوق دکترا تعلق گرفته به دانشگاه محل تحصیل خود در کشور کانادا استفاده کنند. این بورسیه ها اغلب بر اساس شهروندی دانشجویان طبق بندی می شوند که از میان آنها چند مورد زیر به دانشجویان شهروند ایران نیز تعلق می گیرد و البته یکی از شروط دریافت آنها تسلط کامل به زبان انگلیسی به ویژه مهارت های صحبت کردن و نوشتن و مهارت در انجام کارهای پژوهشی و تحقیق است.
بورسیه فوق دکترای بنتینگ(Banting Postdoctoral Fellowships)
این بورسیه تحقیقاتی ۲ ساله به ارزش ۷۰ هزار دلار در سال علاوه بر دانشجویان شهروند کشور کانادا و دارندگان اقامت دائم این کشور، به شهروندان کشورهای خارجی از جمله ایران نیز تعلق می گیرد.
موضوع تحقیقات در این بورسیه در ۳ زمینه پزشکی، بهداشت و سلامت؛ علوم پایه و مهندسی؛ علوم انسانی و علوم اجتماعی است و برای دریافت آن دانشجویان باید از طریق پورتال مربوطه وبسایت دانشگاه محل تحصیل
خود در کشور کانادا فرم درخواست بورسیه را تکمیل و مدارک مربوطه را ارسال نمایند.
بورسیه سیفار(CIFAR Azrieli Global Scholars)
این بورسیه ۲ ساله به ارزش ۱۰۰ هزار دلار کانادا به شهروندان تمامی کشورها تعلق می گیرد و برای دریافت آن باید از یک دانشگاه معتبر در هر جای جهان مدرک دکترا داشته باشید و بعلاوه در یک مؤسسه تحقیقاتی آموزشی در کشور کانادا یا هر کشور دیگری که تحت پوشش این بورسیه است، استخدام و مشغول به فعالیت های تحقیقاتی، مشاوره، سرپرستی یا تدریس باشید.
بورسیه سیفار شامل دانشجویان پست دکترا که از دانشگاه محل تحصیل خود پوزیشن گرفته و در آن دانشگاه شاغل و در حال گذراندن دوره فوق دکترا و گرفتن مدرک تحصیلی هستند، نمی شود. در صورت داشتن شرایط می توان بیش از ۱ مرتبه برای دریافت بورسیه سیفارثبت نام کرد.
در سال ۲۰۲۰ برنامه های تحقیقاتی این بورسیه تنها در رشته های رشد مغزی کودکان، یادگیری ماشین ها و مغز انسان، اطلاعات کوانتوم و مواد کوانتوم پذیرش داشته است.
برای ثبت نام و درخواست دریافت بورسیه سیفار، باید مدارک لازم از جمله نامه درخواست ، نامه سوابق علمی و تحقیقاتی و ۲ معرفی نامه از اساتید دانشگاهی که در آن تدریس می کنید را بصورت آنلاین و از طریق ایمیل ارسال نمایید. مدارک دانشجویان توسط کمیته فرعی کارمندان و مشاوران سیفار بر مبنای ۳ فاکتور کیفیت سوابق تحقیقاتی فرد، خلاقیت و نوآوری در موضوعات تحقیق و توان مدیریتی تیم تحقیقات، بررسی شده و از میان درخواست دهندگان در هر تیم تحقیقاتی ۵ نفر برای مصاحبه حضوری و جلسات به شهر تورنتو درکشور کانادا دعوت می شوند. در این جلسات ۲ روزه برگزیدگان تمامی تیم ها با هم دریک گروه فعالیت های مشارکتی و تحقیقاتی گروهی انجام داده و در نهایت بر اساس نظر داوران و اساتید برجسته و طبق امتیازات دریافتی پذیرش می شوند.
عدم شرکت در مصاحبه حضوری فرصت دریافت بورسیه برای متقاضیان را از بین می برد و شرکت در آن الزامی و بخش مهمی از روند پذیرش و دریافت بورسیه است.
بورسیه میتاکس الویت (Mitacs Elevate)
این بورسیه در حقیقت یک پوزیشن یا فرصت شغلی (Fellowship) ۲ ساله در مقطع فوق دکتراست که تمرکز اصلی آن بر مدیریت تحقیقات و تیم های تحقیقاتی است و با هدف کمک مالی به دانشجویان فوق دکترا برای تامین هزینه های تحصیل و نیز همکاری آنها با دانشگاه ها و سازمان هایی که نیاز به تیم های تحقیقاتی قوی دارند، برنامه ریزی شده است. در طول این دوره ۲ ساله دانشجویان باید بخشی از وقت خود را برای تحقیقات برای سازمان تحت حمایت بورسیه ای که برای آن کارهای پژوهشی انجام می دهند، اختصاص دهند و بخش دیگر را صرف تحقیقات مرتبط با پوزیشن دانشگاهی ای که تحت نظارت استاد راهنمای خود در محل دانشگاه محل تحصیل خود دارند، نمایند.
مبلغ بورسیه میتاکس الویت حداقل ۵۵ هزار دلار در سال به عنوان حق الزحمه و ۷۵۰۰ دلار در سال برای برنامه های آموزشی است و بعد از تحویل آخرین گزارش تحقیقاتی، به دریافت کنندگان مدرک پایان دوره داده می شود.
هزینه های بورسیه میتاکس الویت ازمحل بودجه های فدرال، استانی و سایرسازمان های شریک در کشور کانادا تامین می شود و مبلغ این بودجه ها در استان های مختلف متفاوت است.
برای ثبت درخواست بورسیه لازم است مدارک لازم از جمله فرم درخواست، رزومه و ۳ معرفی نامه را از طریق ایمیل برای دفتر میتاکس ارسال کرده منتظر اعلام نتیجه بررسی بمانید.
بورسیه انجمن ملی تحقیقات کانادا (National Research Council)
این انجمن با قرار دادن بودجه در اختیار دانشگاه ها و سایر مراکز تحقیقاتی و سازمان های دولتی تلاش میکند با استفاده از فارغ التحصیلان نخبه و برتر و دانشجویان فوق دکترا راه را برای کشفیات، نوآوری، انتشارات، ثبت حق اختراع و تجاری سازی فناوری در کشور کانادا هموارتر کند.
موضوع تحقیقاتی که تحت حمایت این انجمن انجام میشوند در زمینه کشاورزی، شیلات و آبزیان، اقتصاد و صنعت، انرژی، محیط زیست، مواد غذایی، جنگلداری، پزشکی و بهداشت، فناوری اطلاعات، مواد و فلزات، گیاهشناسی، کوانتوم، علوم فضا، فناوری و مهندسی و حمل و نقل است.
<ازجمله مراکز تحقیقاتی که از این بورسیه استفاده می کنند می توان از مرکز تحقیقات پیشرفته الکترونیک و فوتونیک، مرکز تحقیقات هوافضا، مرکز تحقیقات ساختمان سازی، مرکز تحقیقات فناوری های دیجیتال، مرکز تحقیقات ابزارهای پزشکی، مرکز تحقیقات هواشناسی، مرکز تحقیقات نانو تکنولوژی و غیره نام برد.
کمک های مالی این انجمن به صورت بورسیه(scholarship)، جایزه(Award) یا خیریه تحصیلی (Bursary) بنا به شرایط دانشجویان به آنها تعلق می گیرد. در حقیقت بورسیه ها برپایه شایستگی و دستاوردهای تحصیلی دانشجویان، اما خیریه های تحصیلی برپایه وضعیت مالی دانش آموزان بی بضاعت تر از کشورهای فقیرتر و گاها با حمایت سازمان های خیریه در اختیار دانشجویان قرار می گیرند.
درحقیقت بورسیه های وانیه و بنتینگ از جمله بورسیه های تحت حمایت این انجمن هستند که برای دانشجویان ایرانی با مجوز اقامت موقت مناسب هستند.برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران مجرب شرکت کیان ویزا تماس بگیرید.
بورسیه ترودو(Pierre Trudeau Foundation Scholarships)
کمک های مالی بنیاد ترودو به دانشجویان به صورت اسکالرشیب (Scholarship)،منتورشیپ (Mentorship) و فلوشیب(Fellowship) ارائه می شود.
اسکالرشیپ یا بورسیه معمولا به دانشجویان نیازمند به کمک مالی و بیشتر در سطح کارشناسی ارشد و دکترا تعلق می گیرد و هزینه های چون شهریه دانشگاه، مخارج روزانه زندگی، هزینه های سفر و غیره را در بر می گیرد، اما فلوشیپ بیشتر بر پایه مهارت ها و توانایی های خاص به محققان برجسته و دانشجویان و فارغ التحصیلان ممتاز سطوح دکترا و فوق دکترا، نه صرفا به دلیل نیاز مالی، بلکه به دنبال اشتغال در سمت ها یا پوزیشن های تحقیقاتی، تدریس و مشاوره در دانشگاه ها، تعلق می گیرد. منتورشیپ هم در اصل نوعی از فلوشیپ است که بیشتر به استادان راهنما و سرپرستان و ناظران تیم های تحقیقاتی اختصاص دارد. لازم به یادآوری است که در مورد کشور کانادا تمامی موارد فوق تنها در صورتی به متقاضیان تعلق می گیرد که در یکی از دانشگاه های این کشور مشغول تحصیل بوده و حداقل ۲ ترم یا ۱ سال از زمان شروع به تحصیل آنها گذشته باشد ویا از یکی از دانشگاه ها فارغ التحصیل شده باشند، بنابراین این روش ها به طور مستقیم برای دریافت ویزای تحصیلی این کشور مناسب نیستند. برای اطلاعات بیشتر توصیه می شود با شرکت مهاجرتی کیان ویزا و مشاوران مجرب آن تماس گرفته و اطلاعات بیشتری کسب کنید.
مبلغ کمک هزینه این بورسیه حداکثر ۴۰ هزار دلار درسال برای پرداخت شهریه و هزینه های زندگی و ۲۰ هزار دلار در سال برای مخارج تحقیقات و طول مدت آن ۳ سال است.
بنیاد ترودو طی چند فاصله زمانی ابتدا شروع به دریافت درخواست های پذیرش از متقاضیان نموده به این ترتیب که به دانشگاهها فراخوان معرفی کاندیداهای برتر خود از میان دانشجویان ممتاز را می دهد، سپس پس از بررسی مدارک و سوابق دانشجویان، برای برگزیدگان در شهر مونترال کانادا، جلسات مصاحبه حضوری ترتیب داده و بعد از انتخاب نامزدهای نهایی در ماه آوریل اسامی پذیرفته شدگان را اعلام می کند.
فعالیت های تحقیقاتی این بورسیه تنها در ۴ زمینه حقوق بشر، مسؤولیت شهروندی، کشور کانادا و جهان، مردم و محیط زیست صورت می گیرند و برای شهروندان کانادایی که در دانشگاه های کشور کانادا یا کشورهای دیگر جهان مشغول تحصیل هستند و نیز برای شهروندان غیر کانادایی که اقامت دایم یا اقامت کوتاه مدت تحصیلی کشور کانادا را دارند و در یکی از دانشگاه های آن مشغول تحصیل هستند، مجاز می باشد.
ثبت نام این بورسیه نیز ازطریق پورتال بنیاد ترودو در وبسایت دانشگاه محل تحصیل دانشجویان انجام میشود ودر سال ۲۰۲۰ به حداکثر ۲۰ نفر از دانشجویان تعلق گرفته است.
بورسیه وانیه (Vanier Canada Graduate Scholarships)
برنامه بورسیه وانیه به مؤسسات تحقیقاتی آموزشی کمک می کند تا دانشجویان دکترای ممتاز و نمونه را برای انجام فعالیت های تحقیقاتی آموزشی جذب کرده و از مهارت های آنها استفاده کنند.
مبلغ کمک هزینه بورسیه وانیه ۵۰ هزار دلار در سال است و برای مدت ۳ سال به دانشجویان دوره دکترا تعلق می گیرد.
موضوعات تحقیق در بورسیه وانیه در زمینه پزشکی، بهداشت و سلامت؛ علوم پایه و مهندسی؛ علوم انسانی و علوم اجتماعی است که به شهروندان کشور کانادا، دارندگان اقامت دائم کشور کانادا و شهروندان کشورهای خارجی تعلق می گیرد.
برای دریافت این بورسی باید در یکی از دانشگاه های کشور کانادا در مقطع دکترا پذیرفته شده و در حال تحصیل باشید. بعلاوه این بورسیه به کسانی که در حال گذراندن دوره فلوشیپ خود در دانشگاه بوده و مشغول خدمت اجباری هستند تعلق نمی گیرد مگر اینکه از آن پوزیشن مرخصی بگیرند. کسانی که از بورسیه های دکترای CIHR، NSERC یا SSHRC استفاده کرده یا می کنند نیز مجاز به دریافت بورسیه وانیه نمی باشند.
ثبت نام و ارسال مدارک در این بورسیه باید توسط دانشگاه محل تحصیل کاندیداها انجام شود و دانشجویان به طور مستقیم نمی توانند اقدام کنند.
بورسیه آزمایشگاه های دولتی کشور کانادا ویژه اساتید مهمان
(The Visiting Fellowship in Canadian Government Laboratories)
این بورسیه که به اختصارVF نامیده می شود، ویژه انجمن تحقیقاتی علوم پایه و مهندسی کشور کانادا است و برای فارغ التحصیلان رشته های علوم پایه و مهندسی در مقطع دکترا فرصت کار با اساتید راهنما در گروه های تحقیقاتی آزمایشگاه های دولتی و مؤسسات پژوهشی کشور کانادا را فراهم کرده است. این بورسیه نیز همچون سایر بورسیه های اساتید مهمان حداکثر ۱ ساله و البته طبق نظر بخش دولتی مربوطه برای هر فرد تا ۳ سال قابل تمدید است.
برای دریافت این بورسیه به ارزش ۵۳۰۷۷ دلار در سال، باید بیش از ۵ سال از زمان دریافت مدرک دکترای شما در رشته های علوم پایه و مهندسی از دانشگاه های معتبر جهان نگذشته باشد و اگر هنوز در حال تحصیل در مقطع دکترا هستید باید ظرف مدت ۶ ماه از تاریخ ثبت درخواست دریافت بورسیه، از پایان نامه خود دفاع کنید. بعلاوه، تعداد دفعاتی که می توانید برای این بورسیه درخواست دهید حداکثر ۲ بار است.
بورسیه اساتید مهمان برای ملیت متقاضیان هیچ محدودیت خاصی ندارد، اما طبق مصوبات، دو سوم آن به شهروندان کانادا و دارندگان اقامت دائم و یک سوم دیگر آن به مهاجران و دارندگان اقامت موقت این کشور تعلق می گیرد. برای اطلاع از مهلت ثبت نام و آخرین اخبار مربوط به این بورسیه پیشنهاد می کنیم با مشاوران مجرب شرکت حقوقی خدمات مهاجرتی کیان ویزا در ارتباط باشید.
پیشنهاد می شود برای اطلاعات بیشتر این مقاله ها را نیز مطالعه نمایید:
شرایط دریافت بورسیه – روش های جستجو کار در کانادا
وزارت امور خارجه ایران : https://mfa.gov.ir