ویزای تحصیلی ترکیه
ویزای تحصیلی مجوزی برای ورود به کشورهایی است که برای اهداف مرتبط با تحصیل برای متقاضیان صادر می شود. ویزای تحصیلی یا ویزای دانشجویی ترکیه به دانشجویان بین المللی اجازه می دهد تا از طریق درخواست اجازه اقامت موقت در این کشور زندگی کنند و به تحصیلات خود ادامه دهند. ویزای دانشجویی ترکیه به افرادی اعطا می شود که قصد دارند در این کشور دوره آموزشی خود را پشت سر بگذارند، دانشجویان پس از ثبت نام و اخذ پذیرش در یک موسسه آموزشی، مدرسه، کالج یا دانشگاه باید برای دریافت ویزای دانشجویی از سفارت این کشور درخواست دهند.
چنانچه قصد دارید در ترکیه که یکی از بهترین مقاصد تحصیلی برای دانشجویان ایرانی است به تحصیلات خود ادامه دهید، این مقاله که توسط موسسه حقوقی و مهاجرتی کیان ویزا تهیه شده است را مطالعه کنید. کارشناسان ما، دارای سوابق درخشان و موفقیت های چشمگیری در پیشبرد انواع پرونده های مهاجرتی هستند.

افرادی که به ویزای تحصیلی ترکیه نیاز دارند
به طور کلی برای تحصیل در ترکیه، به استثنای اتباع جمهوری قبرس شمالی، دانشجویان سایر ملیت ها در سراسر جهان برای سفر به ترکیه به دلایل آموزشی به ویزا نیاز دارند.
معافیت از قانون ویزای دانشجویی یا ویزای تحصیلی ترکیه شامل موارد زیر است:
دانشجویان بین المللی که قبلا تحصیلات متوسطه خود را در ترکیه به پایان رسانده اند، می توانند بدون دریافت ویزای دانشجویی ترکیه، تحصیلات خود را در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ادامه دهند.
فرزندان افرادی که در ترکیه با اجازه اقامت و ویزای کار زندگی می کنند.
افرادی که دارای کارت آبی هستند.
چنانچه مایلید برای مقاصد گردشگری و تجاری به این کشور سفر کنید، مقالات مرتبط با گردشگری و مهاجرت از طریق سرمایه گذاری در ترکیه موسسه حقوقی و مهاجرتی کیان ویزا را مطالعه کنید.
نحوه درخواست اخذ ویزای تحصیلی ترکیه
در صورتی که در یکی از دانشگاه ها و موسسات آموزشی ترکیه پذیرفته شده اید و مایلید برای ویزای دانشجویی این کشور درخواست دهید، تنها کاری که باید انجام دهید این است که فرم ویزا را تکمیل نمایید و پس از تهیه مدارک مورد نیاز در مصاحبه سفارت این کشور برای دریافت ویزای تحصیلی خود شرکت کنید.
چنانچه از روند ثبت نام در دانشگاه های ترکیه اطلاع چندانی ندارید، کارشناسان موسسه حقوقی و مهاجرتی کیان ویزا پیشنهاد می کنند به مقالات مرتبط با تحصیل در ترکیه همین موسسه مراجعه کنید.
بهترین زمان برای اخذ ویزای تحصیلی ترکیه
کارشناسان مجرب کیان ویزا توصیه می کنند برای جلوگیری از هرگونه مشکل، درخواست دریافت ویزای دانشجویی ترکیه را در زمان مناسب به سفارت این کشور ارسال کنید. چارچوب زمانی استاندارد ترکیه برای اعطای ویزا به شرح زیر است:
متقاضیان اخذ ویزای تحصیلی ترکیه باید اولین درخواست خود را ۶۰ روز قبل از تاریخ عزیمت به ترکیه ارسال نمایند.
متقاضیان باید آخرین درخواست خود را ۳۰ روز قبل از تاریخ مورد نظر برای سفر به ترکیه ارسال نماید.
برای ارسال درخواست ویزای تحصیلی ترکیه میتوانید درخواست خود را در یک نمایندگی دیپلماتیک ترکیه در کشور خود، مانند سفارت یا کنسولگری ترکیه ارسال کنید. متناوبا، می توانید از طریق تسهیلات درخواست ویزای شخص ثالث در کشور محل اقامت خود درخواست خود را ارسال نمایید. ذکر این نکته در اینجا ضروری است که سفارت ترکیه تنها مرجع واجد شرایط و مسئول رسیدگی به درخواست ویزای شما و تصمیم گیری در مورد تایید یا عدم تایید آن است.
مراحل اخذ ویزای دانشجویی ترکیه
برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه باید مراحل زیر را طی کنید:
پذیرش در یک برنامه آموزشی در ترکیه: تنها زمانی می توانید برای ویزای تحصیلی این کشور درخواست دهید که نامه پذیرش از یکی از دانشگاه های ترکیه را دریافت کرده باشید.
قرار مصاحبه در سفارت یا کنسولگری ترکیه را ترتیب دهید: درخواست خود را می توانید شخصاً به نزدیکترین سفارت یا کنسولگری ترکیه تسلیم کنید. همچنین می توانید به صورت آنلاین برای تعیین وقت مصاحبه درخواست دهید.
درخواست و مدارک خود را تکمیل کنید: هنگامی که در قرار مصاحبه برای دریافت ویزای خود شرکت می کنید، باید درخواست ویزا را تکمیل و امضا نمایید و آن را با مدارک مورد نیاز به سفارت تحویل دهید.
در آخرین مرحله باید منتظر تصمیم سفارت باشید: گاهی اوقات می توانید روند درخواست خود را در وب سایت کنسولگری ترکیه پیگیری کنید.
درخواست اجازه اقامت: زمانی که به ترکیه وارد شدید باید ظرف یک ماه برای اجازه اقامت در این کشور اقدام کنید.
حضور در وقت مصاحبه برای اخذ ویزای تحصیلی ترکیه
در روز مصاحبه خود در کنسولگری یا سفارت ترکیه، در یک ملاقات کوتاه با یک افسر کنسولی شرکت خواهید کرد. آنها از شما چند سوال در مورد برنامه های آموزشی و اهداف سفرتان به ترکیه خواهند پرسید.
این مصاحبه بر دریافت یا عدم دریافت ویزای تحصیلی شما تأثیر می گذارد، بنابراین مهم است که با پاسخ های قانع کننده تاثیر مثبتی بر روند پرونده خود داشته باشید. همچنین باید اطمینان حاصل کنید که هنگام مراجعه به سفارت برای انجام مصاحبه، کلیه مدارک خود را به همراه داشته باشید، زیرا به همراه نداشتن تنها یک مورد می تواند به معنای رد درخواست شما باشد.
شرایط اخذ ویزای تحصیلی ترکیه
هنگامی که درخواست ویزای تحصیلی ترکیه را ارسال می کنید، باید مدارک زیر را برای ارائه به سفارت این کشور تهیه کنید:
گذرنامه معتبر، به طور کلی برای اخذ ویزای تحصیلی ترکیه گذرنامه شما باید حداقل ۹۰ روز اعتبار داشته باشد.
فرم تکمیل و امضا شده درخواست ویزای دانشجویی ترکیه
۲ قطعه عکس در اندازه عکس گذرنامه
نامه پذیرش از دانشگاه مورد نظر که شامل مدت اقامت شماست.
گواهی بیمه مسافرتی برای کل اقامت خود در ترکیه
گواهی بیمه سلامت
گواهی رزرو بلیط هواپیما برای ترکیه
مدارکی دال بر منابع مالی کافی برای حمایت از تحصیل و زندگی خود در ترکیه
پرداخت هزینه پردازش ویزا، این مبلغ می تواند با توجه به ملیت افراد متفاوت باشد.
مدارک اقامت در ترکیه
گواهی یا مدرک تحصیلی قبلی
شرایط اخذ مجوز اقامت دانشجویی ترکیه
به طور کلی متقاضیان تحصیل در ترکیه به منظور اقامت بیش از ۹۰ روز در این کشور که ویزای دانشجویی آنها مجاز کرده است، باید برای اجازه اقامت از اداره مهاجرت استانی ترکیه درخواست دهند.
برای دریافت مجوز اقامت در ترکیه افرا باید مدارک زیر را ارائه دهند:
فرم درخواست
پاسپورت شامل فتوکپی و ویزای دانشجویی خود
نامه پذیرش دانشگاه ترکیه
چهار قطعه عکس سایز پاسپورت
لازم به یادآوری است که مجوز اقامت شما در ترکیه تنها یک سال اعتبار خواهد داشت، اما می توانید با مراجعه به مقامات محلی و تکمیل فرم درخواست تمدید، مجوز خود را ۶۰ روز قبل از انقضای آن تمدید کنید.
زمان رسیدگی به ویزای دانشجویی ترکیه
به طور معمول پردازش درخواست ویزای تحصیلی افراد ممکن است بین ۳ تا ۱۵ روز طول بکشد، اما پردازش ویزا ممکن است با توجه به سفارت یا کنسولگری که به آن مراجعه می کنید، متفاوت باشد.
اگرچه زمان پردازش ویزای دانشجویی ترکیه نسبتاً کوتاه است، اما ارزش آن را دارد که هر چه زودتر برای دریافت آن اقدام کنید. تأخیرهای پیش بینی نشده یا ناقص بودن مدارک می تواند به این معنا باشد که فرصت اخذ ویزای تحصیلی خود را از دست بدهید.
در صورت رد درخواست ویزای تحصیلی چه باید کرد؟
چنانچه درخواست شما به دلیل ناقص بودن مدارک رد شود، پس از رفع هر گونه خطا، باید برای اخذ ویزای دیگری اقدام کنید. به طور معمول می توانید ۲۴ ساعت پس از دریافت ریجکت خود برای دریافت ویزای جدید، مجددا درخواست دهید. در صورتی که کلیه اطلاعات صحیح باشد می توانید ویزای خود را ظرف سه روز آینده پس از ارائه درخواست مجدد خود دریافت کنید.
در صورتی که تصور می کنید درخواست شما به طور ناعادلانه رد شده است، باید با سفارت یا کنسولگری ترکیه در کشور خود تماس بگیرید. ممکن است هفته ها یا حتی ماه ها طول بکشد تا یک قرار ملاقات با آنها رزرو کنید، بنابراین کارشناسان و مشاوران کیان ویزا پیشنهاد می کنند قبل از برنامه ریزی برای سفر به ترکیه، از قبل برای دریافت ویزای تحصیلی خود اقدام کنید.
هنگام مراجعه به سفارت یا کنسولگری ترکیه، مدارکی که برای اثبات پذیرش درخواست اخذ ویزا مورد نیاز است را همراه داشته باشید. اگر نمی توانید شخصاً به کنسولگری مراجعه کنید، می توانید با ارسال ایمیل به سفارت ترکیه دلایل خود را برای ناعادلانه بودن رد درخواست ویزای تحصیلی خود شرح دهید و هر گونه شواهد برای تایید دلایل خود را در آن لحاظ کنید.
در صورتی که مایل به ریجکت شدن از طرف سفارت این کشور نیستید می توانید از کارشناسان ما برای ارسال درخواست خود کمک بگیرید.
سخن پایانی:
ترکیه یکی از بهترین مقاصد تحصیلی برای دانشجویان ایرانی است. این کشور به دلیل نزدیکی به کشورمان ایران مورد توجه بسیاری از دانشجویان ایرانی قرار گرفته است. لازم به ذکر است که اغلب دانشجویانی که از دانشگاه ها یا موسسات آموزشی این کشور فارغ التحصیل می شوند، می توانند در صورت تمایل با تبدیل ویزای تحصیلی خود به ویزای کار همچنان در ترکیه بمانند و به زندگی خود ادامه دهند.
برای تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کار تنها کاری که باید انجام دهید، یافتن یک حرفه مناسب است. کارشناسان و مشاوران موسسه حقوقی و مهاجرتی کیان ویزا می توانند به شما در روند مهاجرت به ترکیه کمک کنند. در این مقاله شرایط و فرآیند اخذ ویزای تحصیلی ترکیه را به طور کامل شرح دادیم، چنانچه به اطلاعات بیشتری نیاز دارید می توانید از طریق تلفن های ۰۷۱۳۶۲۴۰۵۴۱ و ۰۹۳۰۰۶۶۰۸۱۸ تماس بگیرید. مشاوران ما کارنامه درخشانی در پیشبرد پروندههای مهاجرتی دارند.