شرایط لازم برای اخذ پذیرش تحصیلی کانادا
قطعا همه عزیزانی که قصد تحصیل در کانادا را دارند، در ابتدا نگران این موضوع هستند که آیا واجد شرایط لازم برای اخذ پذیرش تحصیلی کانادا هستند یا خیر .
گروه خدمات مهاجرتی کیان ویزا در این مقاله به بررسی شرایط لازم برای دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه ها و کالج های کشور کانادا می پردازد.
تفاوت بین کالج و دانشگاه در کانادا
به طور معمول، تحصیل در کالج دانشجو را برای یک حرفه و کار عملی در آینده آماده می كند، در حالی كه تحصیلات دانشگاهی فرد را برای یك شغل آکادمیک و غیر عملی آماده می كند. دانشگاه ها در کانادا دوره های تحصیلی کارشناسی، ارشد و دکتری و همچنین فرصت های مطالعاتی و پسا دکتری ارایه می کنند.
کالج را می توان به عنوان یک مرکز آموزشی شغل محور تعریف کرد چرا که آموزش های عملی را به ویژه در حوزه ی فناوری، علوم کاربردی و هنرهای عملی با ارایه گواهینامه یا دیپلم ارایه می دهد. بسیاری از کالج ها در کانادا دوره کارشناسی نیز ارایه می کنند. مدرک دیپلم کالج در کانادا غالبا 2 تا 3 سال و گواهینامه کالج 1 سال یا کم تر به طول می انجامد.
شرایط پذیرش دانشگاه نسبتاً ساده و مشخص است. در همه موارد ، پذیرش تقریباً به طور کامل بر اساس نمرات دانشگاهی بدست آمده در دبیرستان، حداقل معدل کل 12 ، صورت می گیرد. شرایط ورود به کالج نسبت به شرایط دانشگاه متفاوت تر است. به طور کلی، کالج های شناخته شده تر (مانند کالج جورج براون، کالج موهاک و کالج کاپیلانو) دانش آموزان با معدل های بالاتر را پذیرش می کنند اما سایر کالج های کانادا آن چنان محدودیتی در مورد معدل در نظر نمی گیرند.
پذیرش در مقطع کارشناسی در کانادا
اگر دانشگاه انتخابی شما در کانادا ظرفیت محدودی داشته باشد، قطعا رقابت بالاتری برای اخذ پذیرش وجود دارد. دو شرط اساسی برای اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی در کانادا عبارتند از اتمام موفقیت آمیز دبیرستان و آشنایی با یکی از دو زبان رسمی در کانادا (انگلیسی در بیشتر دانشگاه های کانادا و یا فرانسوی در کبک و نیوبرانزویک). غالبا اکثر دانشگاه های کانادا مدرک آیلتس با نمره حداقل 6 را برای پذیرش مقطع کارشناسی از شما می خواهند.
دانشجویان خارجی بسته به علایق خود می توانند برای رشته های مختلف از دانشگاه های کانادا درخواست پذیرش کنند.
شرایط پذیرش در مقطع تحصیلات تکمیلی در کانادا
معمولاً برای قبولی در برنامه های تحصیلات تکمیلی کانادا، به مدرک کارشناسی قبلی نیاز دارید هرچند استثنائاتی هم وجود دارد. از آنجایی که دوره تحصیلات تکمیلی در کانادا (در اکثر موارد) شامل تحقیق در مورد یک موضوع خاص و مستقل و کار عملی است، دانشجویان باید دانش نظری لازم برای انجام مطالعات مستقل در طول دوره ی تحصیل در کانادا را داشته باشند. برای تعیین صلاحیت متقاضی تحصیلات تکمیلی در کانادا، دانشجویان خارجی معمولاً باید موافقت یکی از اساتید دانشگاه مورد نظر در کانادا را جلب کنند. در واقع دانشجو باید سعی کند استاد مورد نظر را با توجه به علاقمندی خود در رشته انتخابی در نظر بگیرد.
مسئله مهم دیگر توانایی مالی برای پرداخت شهریه و سایر هزینه های مربوط به تحصیل در کانادا است. اگر دانشجوی خارجی این توانایی را داشته باشد که از لحاظ مالی در طول دوره تحصیل خود ثبات داشته باشد (یا از طریق بورس تحصیلی یا با ارایه نامه حمایت مالی از سرپرست خود) ، شانس بیشتری برای دریافت پذیرش از دانشگاه های کانادا دارد. در حقیقت، اکثر دانشگاه های کانادا پیش از ارایه پذیرش تحصیلی به دانشجویان خارجی، از میزان تمکن مالی آن ها اطمینان حاصل می کنند.
نمره آزمون آیلتس برای اخذ پذیرش در مقطع تحصیلات تکمیلی از دانشگاه های کانادا 6.5 و بالاتر است که بسته به دانشگاه و رشته انتخابی ممکن است متفاوت باشد.
پذیرش در رشته های خاص و برنامه های حرفه ای در کانادا
تقریباً برای کلیه دانشجویان بین المللی متقاضی پذیرش در مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد در کانادا، ارایه ی یک مقاله یا بیانیه در توضیح هدف از تحصیل در کانادا الزامی است. علاوه بر این، توصیه نامه تحصیلی، فعالیت های خارج از برنامه ، شرکت در برنامه های ورزشی و اجتماعی و دریافت بورسیه های تحصیلی قطعا در اخذ پذیرش از دانشگاه های کانادا کمک می کند.
رشته های تخصصی مانند پزشکی در کانادا نیز دارای الزامات ویژه ای هستند. معمولاً داشتن مدرک تحصیلی قبلی یا تکمیل برخی از واحدها (2-3 سال از یک مدرک 4 ساله) لازم است. سایر شرایط پذیرش در رشته های پزشکی در کانادا شامل نوشتن اظهارنامه شخصی، سوابق دانشگاهی قبلی، ریز نمرات آزمونهای مختلف تخصصی و مصاحبه می باشد. سایر رشته های تخصصی مانند حقوق یا مهندسی دارای شرایط ورودی مشابهی هستند.
دانشجویان دیپلم بین المللی
اگر نگران هستید که دیپلم دبیرستانی که در کشور خود به دست آورده اید در کانادا قانونی تلقی شود، دیگر نگران نباشید زیرا هر دانش آموزی که دارای مدرک دیپلم دبیرستان معتبر دولتی از کشور خود باشد، ممکن است برای پذیرش در یک دانشگاه کانادایی اقدام کند. البته مدارک معتبر بین المللی در سراسر جهان و همچنین در کانادا بدون اعتبار قبلی پذیرفته می شوند .
در مورد مدارک تحصیلات تکمیلی ، در اکثر کشورها موسسات آموزشی وجود دارند که مدرک بین المللی لیسانس را ارائه می دهند ، یک دیپلم بین المللی به رسمیت شناخته شده مطابق با معیارها است . این می تواند یک گواهی واحد یا مدرک اضافی برای دیپلم صادر شده توسط دولت باشد .
دانشگاه های کانادا این مدارک بین المللی را مطابق با استانداردهای مستعد می پذیرند. اگر دیپلم IB نمره بالایی داشته باشید ، می تواند به واحدهای دانشگاهی تبدیل شود و در نتیجه ، میزان واحدهای کسب شده برای دیپلم دانشگاه در کانادا را کاهش دهد .
زبان مورد نیاز
اگر می خواهید برای ورود مستقیم به مدرک دانشگاهی در کانادا درخواست دهید و زبان مادری شما انگلیسی نیست، باید مدرکی دال بر مهارت خود ارائه دهید . به طورکلی این مورد را در نظر بگیرید که برای تحصیل در مقطع کارشناسی مدرک زبان آیلتس با نمره 6یا6.5 نیاز است و متقاضیانی که تصمیم به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد دارند مدرک زبان آیلتس 6.5 و زیر این نمره نباید باشد ودر نهایت تحصیل در مقطع دکتری نیاز به مدرک زبان آیلتس با نمره 7را دارد .
نمرات تافل ( تست انگلیسی به عنوان یک زبان خارجی ) رایج ترین نیاز زبان برای دانشگاه های آمریکا است. نمرات آزمون آیلتس ( سیستم بین المللی آزمون زبان انگلیسی ) رایج ترین شرط زبان برای دانشگاه های کانادا است. اما اکثر دانشگاه ها هر یک از این آزمون ها را به عنوان مدرکی برای اثبات توانایی شما در زبان انگلیسی می پذیرند. شما می توانید در آزمون های تافل و آیلتس در مراکز آزمون سراسری شرکت کنید .
لازم است بدانید که به صورت کلی پذیرش تحصیلی در کشور کانادا برای دانش آموزان در ماه های پاییز، بهاروتابستان انجام می پذیرد .
مدارک مورد نیاز برای پذیرش درکانادا چیست ؟
اگر برای هر دانشگاهی در کانادا درخواست می دهید، باید شرایط خاصی را داشته باشید. و هر دانشگاه شرایط خاص خود را در کانادا دارد. بنابراین برای اثبات داشتن تمام شرایط لازم برای پذیرش در دانشگاه های کانادا، باید مجموعه ای از مدارک را هنگام درخواست برای هر دانشگاهی در کانادا ارسال کنید که به عنوان چک لیست برای کانادا نامیده می شود. سپس دانشگاه نمایه شما را بررسی می کند و در صورتی که تمام شرایط لازم را برای ادامه تحصیل در موسسه خود داشته باشید ، نامه پیشنهاد را اعطا می کند. اگر هیچ شرایطی را نداشته باشید ، درخواست شما رد خواهد شد . بنابراین ، باید مراقب مدارکی که باید به دانشگاه ارسال کنید ، باشید .
به طور کلی ، برای درخواست برای هر دانشگاه در کانادا ، باید تمام مدارک پشتیبان را به دفتر پذیرش فارغ التحصیلان دانشگاه ارسال کنید. اما شرایط ممکن است از دانشگاهی به دانشگاه دیگر تغییر کند. در اینجا ما چک لیست کاملی را برای کانادا ارائه کرده ایم تا هنگام درخواست برای دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد در هر دانشگاهی در کانادا ارسال شود .
چک لیست برای کانادا
با بررسی چک لیست ارائه شده در زیر برای کانادا ، تمام مدارک خود را قبل از درخواست برای پذیرش در هر دانشگاهی در کانادا سازماندهی کنید .
- فرم درخواست تکمیل شده.
- گزارش نمره رسمی GRE/TOEFL/SAT/GMAT توسط ETS ارسال می شود.
- بیانیه هدف برای فارغ التحصیلان (اختیاری برای دانشجویان کارشناسی).
- گواهی های تحصیلی.
- سوگند نامه حمایت مالی.
- صورت حساب بانک.
- رزومه / CV برای دانشجویان
- عکس های سایز پاسپورت
- تجربه نامه (در صورت وجود).
- گواهینامه های اضافی فعالیت های فوق برنامه.
شرایط تحصیل درکانادا چیست ؟
واجد شرایط بودن یک مسافر کاملا واکسینه شده
ثابت کنید از طریق تمکن مالی توانایی پرداخت هزینه های یکسال زندگی خود رادرکانادا دارید .
داشتن مدارک تحصیلی معتبر
نامه پذیرش دانشگاه
نداشتن سوابق کیفری
داشتن انگیزه نامه
و….
آیا داشتن مدرک زبان آیلتس برای ویزای تحصیلی کانادا لازم است ؟
برای اطمینان از اینکه می توانید به راحتی ارتباط برقرار کنید ، باید مدرکی دال بر مهارت های زبانی خود برای دریافت ویزا ارائه دهید ، چه انگلیسی یا فرانسوی. برای اثبات تسلط خود به زبان انگلیسی ، باید در آزمون آیلتس آکادمیک که بهترین آزمون برای مهاجرت تحصیلی به کانادا است ، شرکت کنید .
آیا آزمون آیلتس سخت است ؟
آزمون پیشرو در سطح جهانی مهارت زبان انگلیسی، آیلتس به خودی خود دشوار نیست . در کمتر از 3 ساعت توانایی های شما درشنیدن ، خواندن ،نوشتن وصحبت کردن ارزیابی می شود .
جهت اخذ مشاوره بیشتر، شما عزیزان می توانید از طریق شماره تماس 09300660818 با مشاورین مجرب ما در ارتباط باشید.
برای اطلاعات بیشتر روی این مقاله ها کلیک کنید:
وزارت امور خارجه ایران : https://mfa.gov.ir